חביתה

מסעדת ג'ויס הכפרית במושב ביצרון

[yasr_overall_rating size="large"]

[yasr_visitor_votes size="large"]

הגענו התלהבנו כי בתפריט של ג'ויס היה רשום גבינות עזים, דבר שלא כל מסעדה מביאה בארוחת הבוקר.

התקשרנו להזמין מקום ואמרו לנו לאיזו שעה תרצו, אמרתי לעוד שעה, כשהוספתי שיש לנו שובר והאם מקבלים אותו, אמרו לנו להגיע ב11:30, שזו חצי שעה מסיום ארוחת הבוקר.

נסענו למקום, אין ספק שביצרון מאד מטופחת ויפה, נעים להיות שם ולטייל בה. את כניסת המסעדה עם העגלה גילינו דרך הגלריה, כיוון שיש מספר מדרגות גבוהות המפרידות בינינו לבין המסעדה, הגלריה מרשימה מאד והיחס היה נעים וידידותי מצד אותה מלצרית שעשתה עימנו את הסיבוב, אפילו שהיא לא המארחת ולא היא זו ששירתה אותנו בשולחן.

המלצרית שאלה אותנו אם נרצה בפנים או בחוץ, היה מעט רוח במרפסת למרות שהיא הייתה מוצללת ומחופה, ביקשנו פנים. העיצוב היה מרשים מאד וגם הכלים בהן הוגשו המנות היו נעימים לעין.

אמרתי למלצרית שיש לנו שובר ומה זה מקנה לנו והיא אמרה שהארוחה שמגיעה לשובר שונה מהארוחה בתפריט אך ניתן לשדרג, כיוון שבשובר מגיעים ארבעה מטבלים במקום שישה ובלי הסלסילה העשירה בקישים, מתוקים ושאר הדברים שמקבלים בה, הוספנו כסף ושידרגו לנו את המנה, כעת קיבלנו שישה מטבלים, סלסלה נאה עם כל טוב, סלטים, שני כוסות לשתייה הכוללות הכל פרט לשייקים וכמובן החביתה.

אהבתי במיוחד את יחידות רול הסלמון והשמנת בטורטייה זעירה, ביקשתי עוד, אך לא היה שווה להוסיף על כך עוד 8 שקלים לארבע יחידות.

בעלי הגיע בגלל גבינות העזים, אך הוא לא הבין כי המטבעות המצופות בתבלינים הן גבינת העזים המהוללת ויצא כי הוא בכלל לא טעם ממנה, הייתה גם גבינת בופאלו אשר נעשית במושב עצמו, כיוון שבביצרון קיימת חוות הבופאלו היחידה בארץ. היו גם מטבלי אבוקדו, גבינת שמנת וגבינת פטה שתיהן מבקר, צלוחית של מעט פרוסות של פירות- לטעמי קטן מאד וגם קיבלנו רק יחידה אחת, כך ששנינו לא נהנינו ממנה, רק אחד אכל אותה- בעלי כמובן…

סלט עשיר מאד בירק עם חמוציות וגרעינים וסלסלה גדושה במאפים עם חתיכות לחם שונות.

 

כל דבר שתרצו להוסיף יעלה כסף, נגמר לכם מטבל שאהבתם, התוספת יכולה להגיע ל8 שקלים למטבל, תוספת של לחם- ללא הסלסילה 10 שקלים, סויה גם כן בתוספת תשלום, בקיצור מארוחת בוקר ב-50 שקל, הדבר הפך במהרה ל150 שקל, יקר ובשביל שני מטבלים מיוחדים, הדבר לא שווה.

  

הקפה לדעתי ולדעת בעלי היה מעט מר, החביתה הגיעה לפני המטבלים והלחם, קצת היינו צריכים לחכות להם ומבאס לחכות לדברים הקרים כשהמנה החמה ממתינה על השולחן.

  

היחס היה מדהים מצד המלצריות שהיו סובלניות, חמודות ומתוקות, אני לא יודעת אם זה היה הבעלים של המקום או מנהל המשמרת, אבל הוא רדה בהן בכל פעם על דבר אחר וזה קצת הציק, כי שמענו אותו ואווירה טובה זה בטוח שלא עושה, המזל שהן כנראה שחקניות מעולות והן היו נחמדות תמיד.

לסיכום: ארוחת בוקר טעימה מאד, עשירה מאד ויקרה מאד, היחס נפלא מצד המלצריות המקסימות ולכן הטיפ היה בהתאם, שירות נהדר ומלא בחיוכים מקסימים. אווירה טובה מצד סועדי המסעדה ובעיצובה הכפרי.

ניתן לסייר בגלריה שלצד המסעדה השייכת למקום, הפריטים מקסימים ביותר ומחירם בהתאם, אם כי אני לא קניתי כלום אך התרשמתי מהמקום. השביל מהגלריה הוא כביש, אמנם לא עוברות שם יותר מדי מכוניות, אך זה לא בטיחותי.

מול הגלריה ישנה חווה קטנה, הדבר עזר עם הילד שהציק באותו יום, כל פעם שיצאנו איתו לכיוון החווה הוא נרגע, כנראה שתרנגול וכמה חיות נוספות עושות את העבודה.

היגיינת שירותים: שירותים מטופחים יחסית לתא בודד. שני תאים- אחד לנשים אחד לגברים, אם אורח לפנייך השאיר אחריו זוהמה, לא תיהנו מהעיצוב. הרצפה גם כן ישנה ולכן נראה כי נקי שם מאד- למרות שלא נכון הוא הדבר.

החלפת טיטולים: אין עמדה להחלפת טיטולים למרות שמגיעות משפחות עם תינוקות לסעוד במקום.

[showmap address="ג'ויס מסעדה כפרית הותיקים 54, ביצרון" marker="1" map="ROADMAP" zoom="12" scroll="1" street="1" zoomcontrol="1" pan="1" mapcontrol="1" overview="1"]