בתור אחת שפקדה לא פעם את מסעדת הנאפיס, ואכלה אין ספור פתותים… היה ניתן לראות את זה על צדדי גופי פעם… החלטתי להכין בבית פתות.
מה זה למעשה פתות?
כל מה שבא לכם לערבב במחבת יחד עם בצק, אמרתם לתימני בצק? קיבלתם מלאווח, אז פתות עם מלאווח, כלומר ערבוביית מצרכים עם מלאווח יוצאת לדרך…
מצרכים:
כף שמן
מלאווח- מי שלא יודע להכין, או שלא בא לו פשוט תקנו מוכן!
ביצה קשה חתוכה לקוביות
3/4 כוס גבינה צהובה מגוררת או חתוכה לריבועים ניתן לערבב גם עם בולגרית!
4 פטריות טריות
חצי כוס זיתים חתוכים
מלח פלפל לפי הטעם.
שלב ראשון:
יש להפשיר מעט את המלאווח, כיוון שאנחנו רוצים לקצוץ אותו בתוך המחבת, לכן יש לתת לו להיות מעט דביק, אך שיוכל לצאת מהניילון הצמוד אליו.
שלב שני:
לקחת מחבת גדולה ולחמם בה את השמן, לשים את המלאווח ולחתוך אותו תוך כדי טיגון עם כף מעץ. לשפוך את הגבינה הצהובה, הפטריות, הזיתים,התבלינים והביצה. לערבב כל הזמן עד שנהיית עיסה אחת שלמה ובה כל המצרכים. תהליך זה לוקח בערך 3-4 דקות.
לתוספת יש לגרר עגבנייה להוסיף לה מלח ופלפל ובתיאבון.
כמה שרציתי להכין את הפתות של הנאפיס, זה הכי טעים שם, זה וזיווה, יואו שני המאכלים האלה טעימים רצחחחח! בעזרת השם אני יכין לבעל לארוחת ערב את זה. תודה רבה על המתכון! אלופה!