שקשוקה ירוקה עם תרד, פטריות פורטבלו וגבינת עיזים
- 3 כפות שמן זית
- 1 ו-½ חבילות פטריות פורטבלו קטנות
- 3 שיני שום קצוצות
- 400-500 גרם תרד טרי שטוף וחתוךשטוף וחתוך גס
- 60 מ"ל שמנת לבישול
- 3-4 ביצים
- 200 גרם גבינת פרומעז "קולקשן" חתוכה לפרוסות.
איך מכינים ?
מחממים את שמן הזית על להבה בינונית וצולים את פטריות הפורטובלו במשך כ-3 דקות, עד שהן מקבלות גוון זהוב.
מוסיפים שיני שום ומקפיצים.
מוסיפים את התרד, ומבשלים אותו עד שהוא מצטמצם מאוד ומאבד מהנפח.
מוסיפים את השמנת, מכסים ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.
מוסיפים את הביצים, מכסים ומבשלים עד לקבלת דרגת העשייה הרצויה. מפזרים מעל את הגבינה ומגישים מיד.
פלפל ומלח מתבלים לפי הטעם.