מתכון שקשוקה תרד לתשעה באב

שקשוקה ירוקה עם תרד, פטריות פורטבלו וגבינת עיזים

צילום: דור משה / עיצוב: דור משה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 ו-½ חבילות פטריות פורטבלו קטנות
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 400-500 גרם תרד טרי שטוף וחתוךשטוף וחתוך גס
  • 60 מ"ל שמנת לבישול
  • 3-4 ביצים
  • 200 גרם גבינת פרומעז "קולקשן" חתוכה לפרוסות.

איך מכינים ?

מחממים את שמן הזית על להבה בינונית וצולים את פטריות הפורטובלו במשך כ-3 דקות, עד שהן מקבלות גוון זהוב. 

מוסיפים שיני שום ומקפיצים.

מוסיפים את התרד, ומבשלים אותו עד שהוא מצטמצם מאוד ומאבד מהנפח.

מוסיפים את השמנת, מכסים ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.

מוסיפים את הביצים, מכסים ומבשלים עד לקבלת דרגת העשייה הרצויה. מפזרים מעל את הגבינה ומגישים מיד.

פלפל ומלח מתבלים לפי הטעם.

Add a Comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *