חביתה

מתכון שקשוקה תרד לתשעה באב

שקשוקה ירוקה עם תרד, פטריות פורטבלו וגבינת עיזים

צילום: דור משה / עיצוב: דור משה

איך מכינים ?

מחממים את שמן הזית על להבה בינונית וצולים את פטריות הפורטובלו במשך כ-3 דקות, עד שהן מקבלות גוון זהוב. 

מוסיפים שיני שום ומקפיצים.

מוסיפים את התרד, ומבשלים אותו עד שהוא מצטמצם מאוד ומאבד מהנפח.

מוסיפים את השמנת, מכסים ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.

מוסיפים את הביצים, מכסים ומבשלים עד לקבלת דרגת העשייה הרצויה. מפזרים מעל את הגבינה ומגישים מיד.

פלפל ומלח מתבלים לפי הטעם.